vallende hartjes

dinsdag 31 augustus 2010

SPIERPIJN!!

O meisjes meisjes meisjes toch.... weten jullie het nog... gisteren zo enthousiast. Heerlijk dat hardlopen! En nu... auw...strompel.... waar is het looprek!

Ik denk dat dit er voorlopig niet echt in zit :-)











Morgen weer een nieuwe hardloopdag... kijk er nu al naar uit HAHAHAHAHA

O ja... voordat jullie het vergeten... over exact 4 maanden zitten we aan de oliebollen!


Mmmm lekker hoor, maar eerst moeten er maar wat kilootjes af...

Wat heb ik extra genomen vandaag? 1 halve brownie (daarna dacht ik... wat doe ik nou!!) en net een glaasje rode wijn. maar die had ik nodig. Vandaag zo'n ontzettend vervelende man die mij voor van alles en nog wat uitmaakte dat ik de telefoon heb gepakt en heb gedreigd om hem te laten verwijderen, mijn werk.... dat is een ander verhaal maar daarover ooit wel eens meer.

Fijne avond, ik ga een nespresso nemen en even bankhangen. Liefs van mij!

maandag 30 augustus 2010

hardlopen, de 1e dag...

Daar ben ik weer...                                                  

Ik heb hèt gedaan.... hardlopen dan hè... voordat je hele andere dingen gaat denken :-)

Het viel mee.... het viel echt best mee...

Ik voelde me goed, heel goed!

En toen ging het regenen, hard regenen... en daarna heel hard regenen..

En eigenlijk voelde dat ook wel heel goed.

Ik luisterde naar Evy, ik dacht aan een donkerbruine boterham (stevig brood van de appie, echt zo zalig!) met Old Amsterdam en een nespresso en ik dacht aan mijn overheerlijke douche.

Ik heb 1H, 1W, 1H, 1W, 2H, 2W, 2H, 2W en 3H en 3W gedaan
(H=hardlopen, W=wandelen, dit voor de wat minder slimme godinnen onder ons :-)

Dat is natuurlijk een echt beginnersschema, maar hé... je moet ergens beginnen.

ik kwam druipend thuis en echt Ilse... ik voelde het wel, dat geluksmomentje... ik was heel eventjes heel erg blij met mezelf.

Ik ga door! Woensdag "mag" ik weer.

En die boterham... die koffie... die is op! Op naar het huishouden!. lang leve de vrije dag ..

O ja, als jullie nou dat plaatje boven bekijken en denken dat ik er zo uit zie.... dan heb je het mis, ik zie er meer zó uitmaar dan mét kleding aan!

Tot gauw!

Tja... wat zal ik zeggen....

Meisjes, meisjes toch. Het is goed dat ik deze blog ben begonnen want nu pas dringt het tot me door hoe vaak ik iets doe/heb waarbij wijn/stokbrood/calorierijk eten bij komt kijken!

Wat moet ik nou zeggen... dat ik donderdag (mijn verjaardag!) appeltaart heb gegeten met slagroom, dat ik 's avonds een heerlijk 3 gangen diner heb gegeten bij een superdeluxe restaurant, of dat ik vrijdagavond heel veel wijntjes met franse kaasjes en stokbrood heb genomen. En dat deed ik toch echt zelf! Niemand zet een pistool op mijn hoofd dat ik dat allemaal moet nemen. Zaterdag naar Beatstad geweest (zo ontzettend gaaf en zo ontzettend nat!, wat een regen!!) en daar rose, bier en hamburger naar binnen gewerkt... Zondag mijn verjaardag gevierd en ik heb genoten van de brownies (met mascarpone - gemaakt door mijn moeder...)  gehaktballetjes, stokbrood, wijn, rosé, kaasjes en o ja... ik had ook nog wat gezond snackvoer neergezet met sausjes :-)

En nu... nu is het maandag. Ik heb net op de weegschaal gaan staan en wat denken jullie? Die ene kilo is er nog steeds af... nog wel maar ik houd mijn hart vast voor morgen dan zijn volgens mij alle calorietjes pas echt op zijn plek beland.

Ik ga mijn volgende verandering starten.... ik ga het hardlopen weer oppakken! En ik ga zo weg, zit hier nog ongewassen achter de laptop en ga even mijn hardloopschoenen pakken en weer wat doen. Ik ga lopen met Evy, een Belgische, ik heb een beginnershardloopschemaatje op miin mp-4 staan en zij gaat mij vertellen wanneer ik harder of zachter moet lopen.

Heb er eigenlijk wel zin in! Ga nu vertrekken en laat straks nog even weten hoe het gegaan is....

Pfff toch nog een lange lap hè! Ik leer het ook nooit :-)

maandag 23 augustus 2010

4 etentjes, 1 hightea en afvallen??

Meisjes, daar ben ik weer!

Na mijn overheerlijke wortelkanaalbehandeling was ik niet echt "in the mood" om te schrijven... heb behoorlijk wat pijn gehad, maar het is eventjes voorbij... Ik zeg eventjes want ik krijg dezelfde behandeling gewoon nog een keertje in September! Some girls have all the luck :-)

Hoe was mijn week verder? Ik ben samen met manlief op een kinderloze avond gaan eten bij de Japanner, o zo lekker! Ik dacht dat dat wel redelijk calorie-arm zou zijn maar we zaten aan zo'n plaat waar het eten ter plekker op gemaakt werd en als ik zag hoeveel boter hij gebruikte om over het eten te druipen of om sausjes van te maken...... Niet zo calorie-arm als ik gehoopt had maar wel overheerlijk!

Verder kreeg ik eters en heb ik Italiaans gemaakt, lekker grof boerenbruin brood ingesmeerd met knoflook, olijfolie en fijngehakte tomaat. Grote bak sla met peer, walnoten, pecorino kaas en dressing. Een hele grote schaal met kleine gehaktballetjes met saus, allerlei salades, stokbrood enz. enz. Daarbij natuurlijk heerlijke rosé...

Ook nog 2x naar een bbq geweest, heerlijke visjes, sate en stokbrood gegeten. Bij de een heb ik het weggespoeld met rosé en bij de ander met zalige prosecco :-)

Als klap op de vuurpijl heb ik deze week samen met jongste een high tea gedaan bij Bagels en Beans. Ze hebben daar een high tea met alleen maar zoet! Overheerlijke dadeltaart, vijgentaart, muffin, cheescake en een brownie die regelrecht naar je heupen kroop... Het enige verstandige wat ik heb gedaan is dat ik de brownie heb laten staan (oke... ik kreeg hem mee in een zakje en heb hem gegeven aan oudste) en ik heb er alleen maar een supergrote mok met thee bijgedronken.

Mmmmm klinkt niet echt als een dieet blog dit hè HAHAHA.. En toch... ik heb deze week veel water gedronken. Nou zou mijn 2e verandering zijn geweest om weer het hardlopen op te pakken... dat is niet gelukt, met een kloppende kaak en een zeer hoofd loopt het net wat minder lekker :-)

En toen meisjes... ging ik vanmorgen op de weegschaal staan, was geheel tegen mijn gewoonte in al dagen niet gaan staan en toen zag ik het.... een hele kilo er af!!!!

Snappen jullie het? Ik niet, ik verwachtte er een kilo bij... ik klaag niet hoor.... maar ga deze week hopelijk iets beter mijn best doen.. alhoewel.. Ik ben donderdag jarig en dan gaan we natuurlijk uit eten en zaterdag ga ik naar Beatstad en dan eten we daar wat en zondag vier ik mijn verjaardag..... Mmmmm... ik ga tot donderdag mijn best doen :-) Kijken of de weegschaal volgende week nog zo aardig tegen me is :-)

O ja... ik zal proberen wat regelmatiger te schrijven en dan niet van die lange lappen!

Tot gauw en liefs van mij, Claudia.

maandag 16 augustus 2010

KIESPIJN!!

Meisjes, ik heb al dagen hele erge kiespijn! ik kan aan het einde van de middag eindelijk terecht bij de tandarts. Hoofd staat even niet naar bloggen maar wilde jullie toch even laten weten dat ik hier echt mee door ga hoor......

Wordt vervolgd....

Liefs Claudia

woensdag 11 augustus 2010

Dag 2 en 3 telt prosecco ook als vocht.....

Zo daar zijn we weer! Lekker vanmiddag vrij, onze loungeset voor de tuin wordt bezorgd! Als ik weet hoe ik hier foto's kan plaatsen zal ik jullie wat laten zien...

Het dieet... of eigenlijk moet ik het niet zo noemen want het is geen dieet.... ik introduceer gewoon wat nieuwe dingen die er uiteindelijk voor moeten zorgen dat ik wat gewicht kwijt raak... ja ja....

Maandag ging het best goed met de inname van vocht...alleen kwam toen manlief thuis en voor ik het wist zat ik met een glas prosecco in de tuin! En er volgde nog een 2e ook...... nou waren het gelukkig kleine glaasjes en ik heb als hapje niets van de chipjes genomen maar een paar gezouten crackertjes gegeten - je weet wel die dingen waar je eigenlijk wat op smeert... ik niet... ik nam ze droog.... ik trots (ik negeer gewoon even die 2 glazen prosecco oké?)

Dag 2 was mijn 1e werkdag na de vakantie en wat voor één! Druk mensen dat het was, niet normaal meer. Ik werk dus bij de receptie van een grote instelling en je kunt echt merken dat de vakantietijd over is! Na werktijd even langs de appie gegaan, nou kun je in "mijn" appie altijd wel wat proeven en dat doe ik dus altijd! Ik loop even langs de slager en pik een stukje overheerlijke biefstuk mee, een kok staat kleine hapjes te maken en als ik het ook maar in de verste verte enigszins lekker vind dan eet ik gezellig een klein hapje mee. Daarna door naar de broodafdeling, altijd kun je wel iets van koek of taart proeven... Claudia zegt geen nee, zo langs de kaasafdeling om even een blokje te pakken en dan door naar de kassa. Ik denk er eigenlijk nooit over na... het is natuurlijk niet zo dat ik elke keer alles mee pak maar toch elke keer wel 1 of 2 hapjes... Doen jullie dat nou ook? Enfin.... ik heb oogkleppen opgedaan (echt... mij staat alles :-) en ben doorgelopen, ik heb niks genomen! Thuis heb ik wel een glas rode wijn genomen (we blijven tenslotte werken aan het vocht...) maar verder ben ik redelijk braaf geweest.

Vanmorgen... nou ik weet niet hoe jullie dat doen... wachten jullie braaf een week om te kijken of er al iets van beweging te zien is op de weegschaaal? Ik niet... ik heb me er vol overgave opgestort en ik weet niet of het daardoor kwam maar ik was 2 ons AANGEKOMEN.

Ik zeg niets meer, echt ik ben stil.... en natuurlijk weet ik wel dat 1 gezellig toiletbezoekje die 2 ons weer laat verdwijnen maar toch... er had iets af moeten zijn, ook na 2 dagen en ook na de prosecco en de wijn.....

Vandaag weer veel water en thee en koffie zonder melk en suiker (lust ik toch niet, is geen opgave...) gedronken. Net 2 donkerbruine bammetjes gegeten en het gaat eigenlijk heel goed. Vanavond ga ik bij schoonmams eten en ik weet dat ik daar in ieder geval gebakken aardappeltjes ga krijgen... hmmmm vind ik lekker....

Dat voorstellen hè... dat is toch eigenlijk al een beetje gedaan, jullie weten hoe oud ik bijna ben, dat ik een man en 2 dochters heb, waar ik werk... Wat wil je nog meer weten? Roept U maar :-)

Geniet van het mooie weer! En tot gauw, liefs Claudia.

maandag 9 augustus 2010

Toch nog even een aanvulling :-)

Ik schreef het al hè... ik ben licht chaotisch.. Ik bedacht me ineens dat ik hier natuurlijk wel moet vermelden dat deze blog niet uitsluitend over afvallen zal gaan! Ik ben meer dan alleen een afvallend wezen.. ik ben een vrouw, met familie, ik werk, ik lees, ik sop, ik strijk, ik zuig..... al dan niet op een ijsje...

Niet alleen over afvallen dus... het gaat gewoon over mij!

Dag 1: afvallen en gewoon verderleven?

Tja... een blog. Is dat leuk? En dan ook nog eentje die over zo iets stoms als afvallen gaat.... Ik weet het niet!! Wat ik wel weet is dat ik echt wil afvallen. Waarom??? Omdat ik a) te zwaar ben (duhhh!) en omdat ik deze maand 44 wordt! VIERENVEERTIG MENSEN!! Een onomkeerbaar getal... en op de een of andere manier een belangrijk getal, het "voelt" belangrijk. Als ik nu niet ga afvallen dan doe ik het nooit meer..

Afvallen dus..... maar niet gewoon simpelweg een dieet volgen, dat heb ik wel eens gedaan... tot ongeveer 11 uur in de ochtend en dan sta ik toch ineens met een lekkere koek in mijn handen, kennen jullie dat? Je neemt je voor om af te vallen en dan komt er een collega langs en voor je het weet sta je daar met een overheerlijke stroopwafel en dat ook nog zonder enig schuldgevoel.... Raar mens ben ik...

Ik wil dus langzamerhand (zo'n beetje elke 3 dagen) een nieuwe gewoonte gaan introduceren. Vandaag ben ik begonnen met water drinken. Ik heb nu 2 flesjes water op en 2 grote koppen thee, kop thee nr. 3 staat klaar. Telt koffie ook? Dan kun je daar nog 3 kleine koffie bij optellen.

Morgen, morgen zal ik mezelf even behoorlijk voorstellen.......

Fijne avond, geniet van het mooie weer!