vallende hartjes

zaterdag 11 september 2010

Emo-eter of niet?

Gisteren dus mijn overheerlijke bezoekje aan de tandarts gehad. 70 minuten met mijn mond open, 516 (!) euro armer én napijn..... ergens doe ik iets niet goed heb ik het idee, maar wat :-)

Zo zie je er dan uit, alleen heb ik volgens mij net wat minder gezichtsbeharing!

Ach.... het is weer voorbij, de kanaaltjes zijn volgestort met beton en hopelijk was dit het dan...

Gisteravond had ik een nogal emotioneel gesprek met iemand, sta ik toch binnen no-time met een wit bolletje met hagelslag in mijn mond! Ik heb nog nooit aan mezelf gedacht als een emo-eter. Ik hou gewoon van lekker eten, wijntje, kaasje, chocola.... maar emo-eten nee.... dacht ik.... Naderhand dacht ik er over na en volgens mij ben ik wel een emo-eter.... Heb ik zomaar iets nieuws geleerd over mezelf, nu nog zorgen dat ik er echt iets van léér en er dus ook verandering in breng!

Verder een heerlijke heerlijke dag hier, heb de middag liggend doorgebracht op de loungeset in zon, wat meer kan een mens zich wensen. Ik heb laat geluncht en daar blijft het ook bij want vanavond ga ik naar vrienden en zij heeft altijd hele lekkere dingen bij de borrel. Geen avondeten dus maar wel heerlijke hapjes...

Fijn weekend allemaal! Hopelijk is het morgen nog net zulk lekker weer als vandaag...

Liefs van mij....

vrijdag 10 september 2010

gecorrigeerde versie... sorry was wat mis....

En dan... dan is het ineens weer vrijdag, niet te geloven hoe snel de dagen en weken voorbij vliegen!


Maandag dus begonnen met Sonja, ik vind de ochtenden en de avonden prima te doen maar de tijd tussen ontbijt (ongeveer half 8) en het avondeten (ongeveer kwart voor 7) vind ik echt heel moeilijk! Je mag bij de lunch maar 1 boterham... bezopen volgens mij en dat red ik dan ook niet. Ik neem er dus 2. Ik heb me redelijk aan het dieet gehouden maar toch deze week nog 3 glaasjes wijn gedronken, kleintjes dat dan weer wel..... Ik heb trouwens wel veel meer fruit gegeten deze week, genoeg vitamientjes binnen dus.

Maandag zou ik gaan hardlopen maar zus belde en vroeg of ik mee wilde naar lesje aquavaria, AQUAWAT???? Oke, is dus een kwartiertje zwemmen, kwartiertje met zo'n band om oefeningen in het diepe en kwartiertje met zo'n piepschuimen slang in het ondiepe... dat moet kunnen.... dacht ik.

Zus en ik waren ruim op tijd en maakten de fout om even in het ondiepe bad wat te poedelen, FOUT.... Niet meer doen want daarna is het grote-mensen-bad héél erg koud, dat vonden als mijn lichaamsonderdelen en liep daarna met 2 fier rechtopstaande (oké ietwat hangende) knopjes naar het grote bad.....

Wij het trapje af en spetteren fijn als 2 dolfijntjes/walrusjes in het water. Leuk hè en wat fijn dat we nu iets doen.... we zwemmen wat op en neer en hebben het gezellig. Horen jullie ons al kwekken?



WE GAAN BEGINNEN! Beginnnen??? We zijn toch al begonnen, nee dus.... Oké, zegt een meneer met wel heel strak getrokken ogen en heerlijke iets te zonnenbankbruine spillebenen "we beginnen met spetterbenen en schoolslagarmen en terug met schoolslagbenen en borstcrawlarmen..... Ik heb het geprobeert... echt waar. Maar mijn hersens verwerken dit niet, het klopt gewoon niet. Ik hoorde mijn zus hijgen en links van mij werd ik ingehaald door een vrouw die me net had verteld dat ze 7 weken geleden een open hart operatie had gehad én nieuwe knieën had. Naast mijn zus zwemde fier een vrouw die 86 was. Daartussen dus zus en ik... zwoegend en ploeterend. Maar... het werd erger... De volgende ronde moest je al die slagen combineren door eerst 5x het ene te doen en dan 5x het andere... Tja.... Het kwartier was gelukkig na 15 minuten over

De 2 volgende kwartiertjes waren wel heel leuk, met zo'n band kan je niet verzuipen, alleen had de instructeur hem bij mij zo strak gedaan dat ik ineens een middel had én een dollyparton boezem, fijn, alleen niet als je wilt ademen. Ik heb hem maar wat losser gedaan.

Het laatste kwartier in het ondiepe bad had zuslief vooral last van een duidelijk voelbaar opwippende buik én bij mij voelde ik tijdens het springen vooral mijn achterwerk! Het leek wel een springkussen...

Woensdag heb ik ook niet hardgelopen! Hebben jullie woensdag naar buiten gekeken? Ik wel... mensenlief wat een noodweer. Overdag moest ik gewoon werken dus wilde ik eigenlijk even gaan lopen vlak voor het avondeten, niet dus.....
Ik had natuurlijk even een half uurtje met de Wii kunnen lopen bedenk ik mij nu.... te laat...

Over een uurtje krijg ik mijn 2e wortelkanaalbehandeling! Zie er weer zo tegen op... ik wil niet... ik wil in bed liggen met een boek en thee en dat mag ook wel... alleen eerst even langs de wortelkanaalboer... slik..

O ja... ik heb gisteren op de weegschaal gestaan en er was sinds maandag 1 kilo af, ik ben dus blij! Ik ben dan niet zo als die vrouw afgelopen week bij SOS Sonja, die viel gewoon 17 kilo in 5 weken af. Niet gezond volgens mij (maar als iemand even 17 kilo van mij wil overnemen dan graag, ben ik meteen klaar!)

En dan... dan is het ineens weer vrijdag, niet te geloven hoe snel de dagen en weken voorbij vliegen!
 
Meisjes, ik ga... tot snel! Liefs van mij..... ♥♥♥








.

zondag 5 september 2010

De dag na... en de dag voor...

O meisjes... had ik net een lekker lang logje voor jullie geschreven gaat er wat mis... en ben ik het dus kwijt!

Het logje ging over al jullie reacties op mijn berichtjes, wat ben ik daar blij mee!

En wat een hoop verschillende meningen over welk dieet wel of niet te volgen...

Wel/geen sonja, wel/geen koolhydraten, van alles de helft.... zo leuk om te lezen!

Natuurlijk kom je op een gegeven moment weer aan als je weer normaal gaat eten, welk dieet je ook doet. Je moet je er aan houden anders gaat het weer mis..

Dat was precies de reden dat ik niet aan een echt dieet wilde beginnen, ik wilde niet in een vicieuze cirkel terechtkomen van afvallen én weer aankomen.

Maar ik moet nu wel... ik val niet af als ik op deze manier doorga.

Dit weekend weer een bbq gehad, veel vlees, vis en véél alcohol. Gezellig..... héél erg gezellig. Heerlijk gelachen, gegeten, gedronken, gekletst.

Met heel veel calorieën! Te veel...

Vanmorgen ontbeten met eitje, broodjes, koffie, vers sjuutje (ik weet dat je het zo niet schrijft, maar jus d'orange ziet er zo deftig uit :-), hagelslag, kaas en nog meer koffie..

En nu ga ik naar buiten met een heerlijke verse

Ik ga er van genieten net zoals van de zon, want hij
is terug mensen... de zon!

En morgen... morgen ga ik echt beginnen... met Sonja.. eens even kijken of het helpt én kijken of het echt zo weinig is wat je mag eten.

En geen alcohol meisjes... ik die altijd zo kan genieten van mijn glaasje wijn bij het eten.

Soms 1 maar vaker 2 en nu dus niet meer...

Ik ben benieuwd, denken jullie morgen aan me?

Liefs van mij en vergeet niet van de zon te genieten hè!

vrijdag 3 september 2010

Toch maar een echt dieet?

Hallo meisjes,

Ik heb net voor de 2e keer hardgelopen..

2e keer... dus niet de 3e keer zoals zou moeten.

Woensdag kwam schoonmama mij halen van mijn werk en is gebleven tot half 11 's avonds. Was gezellig en ik had dus een excuus :-)

Ben blij dat ik Evy heb hoor... zou zelf na 2 1/2 minuut hardlopen denken dat dat ook wel goed is en nu maak ik toch steeds die 3 minuten vol!

3 minuten.... mijn man loopt met gemak 2 uur achterelkaar. Die loopt gewoon een halve marathon! Ik 3 minuten.....
'
Ach.. je moet ergens beginnen toch?

Heb zitten denken (heel gevaarlijk, ik weet het... ik ben blond van nature... hoefde het dus niet eens aan te passen aan mijn IQ :-) en denk er toch over om een echt dieet te doen. En dat dan ook eens een paar dagen vol te houden.  

Zat te denken aan Sonja... Wat werkt bij jullie?

Wil dan maandag beginnen... inderdaad.... maandag pas.. In het weekend hebben we een buurtbbq...tja een mens moet prioriteiten stellen HAHAHA.

Ben benieuwd hoe het morgen met de spierpijn gaat, voel nu al dat mijn
benen héél moe zijn. Straks even naar de huisarts voor mijn jaarlijkse bloeddruk controle en verder heel veel puinruimen vandaag... met opruimen verbrand je ook calorieën toch?

Fijn weekend!