vallende hartjes

zaterdag 30 oktober 2010

Mijn zalige zaterdag...

Meisjes, ik heb zo'n heerlijke zaterdag gehad!

Eerst heb ik heerlijk uitgeslapen







Daarna lekker met een  boek  nog wat langer in bed gebleven. Op dit moment lees ik het boek familiegeheimen.                                                          
Mijn favoriete boek is trouwens het boek: De Boekendief, ontzettend mooi boek wat zich afspeelt tijdens de 2e wereldoorlog en gaat over een meisje wat niet kan lezen. Kan ik iedereen aanraden om te lezen.

Daarna heb ik tv gekeken (om 11 uur 's morgens!) naar mijn favoriete programma op de BBC: Saturdays Kitchen, daarna nog naar Nigella Lawson (en meteen een recept gezien wat ik morgen ga maken!)

Verder heb ik nogal veel op mijn laptoppie gezeten:




Wat heb ik vandaag gegeten en gedronken? Kan niet echt zeggen dat dit een geslaagde dieet dag was, het volgende heb ik naar binnen geschoven (en er van genoten ;-)


Een tosti, wel een zelfgemaakte van donkerbruin brood met kaas en door mijn mams gekookte ham. 
Een overheerlijk appeltaart (gebakken door Albert Heijn!)

Aan het eind van de middag/begin van de avond 2 glazen zalige rode wijn.

Vanmorgen 3 en vanavond 2 kopjes overheerlijk Nespresso! Die man is natuurlijk goddelijk maar de koffie zeker ook! Ik drink trouwens altijd eerst een gewone en daaarna altijd caffeine vrije koffie.

Als avondeten heb ik een frankfurter worstje op een wit puntje gegeten + een broodje kaas.
Jullie zien het.... een zalige dag, tussendoor is mijn oudste zus met aanhang nog hier geweest  voor een kop thee en heb ik ook nog wel wat kleine huishoudelijke dingen gedaan maar vooral heel rustig aangedaan.

Meisjes, ik ga stoppen, ik denk dat ik nog even wat ga lezen.


Wat is jullie favoriete boek? Vertel het me... ik ben altijd op zoek naar nieuwe titels.

Liefs van mij, vergeet niet de klok een uur terug te zetten, morgenochtend mag je lekker een uurtje langer liggen (behalve natuurlijk de mensen die de pech hebben om deze nacht te moeten werken - zoals mijn zus...)
                                                                                                                Claudia.

vrijdag 29 oktober 2010

Verwaarlozing

Het staat al in de titel van dit blogje... Ik verwaarloos jullie en ik verwaarloos(de) mezelf.

Druk... Drukker...Drukst.... Tijd... of liever het gebrek er aan!

Wat is dat toch, in de zomer vlieg ik met gemak door het leven en de dagen duren lang, heel lang en overal is tijd voor. En nu... de dagen zijn steeds korter, ik strompel 's morgens uit bed, rap de douche in en uit, ontbijten en hup naar het werk. Daar kom ik nog meestal zonder enige kleur op mijn toet dus ga ik eerst smeren (niet in de baas zijn tijd hoor.... ik ben eigenlijk altijd minimaal 10 minuten te vroeg!). Dan glimlach ik de hele dag en hoor horrorverhalen aan over verwaarloosde kinderen, kinderen aan de drugs en/of zwanger en adhd-problemen. Ik zorg dat iedereen bij de juiste persoon terecht komt en om 5 uur race ik door de Appie (zo blij dat die winkel bijna naast ons kantoorpand zit!). Ik bedenk me dan pas wat ik ga eten (ik zweer bij de kies en kook maaltijden - die staan dan ook zeker 1x p.w. op het menu) en race (alhoewel door het drukke verkeer een langzame race...) naar huis. Ik plof neer met thee of bij een hele erge dag met wijn en ga koken en daarna stort ik in... Ik hang, ik kijk (teveel) tv en ik lees/blader door een tijdschrift. Val soms ineens in slaap om daarna weer wakker te blijven tot half 1 's nachts en nog even in bed te lezen en dus weer te laat in slaap te vallen. De wallen worden groter en de benen hariger, de buik wordt dikker en de kipfilets onder de armen flubberen gezellig heen en weer.... Bah... ik wil dit niet meer dacht ik vorige week, ik wil een normaal leven, beetje structuur en eeen beetje verzorging. Genoeg met het lamlendige gedrag, BASTA!

Dus vertelde ik mijn prins op het witte paard en mijn modelkinderen dat er voortaan tussen half 8 en half 9 's avonds huiswerk gemaakt werd of een kamer werd opgeruimd. De Prins is verantwoordelijk voor het schoonhouden van de keuken en de vloer beneden en ik voor de strijk... En het werkt!! De kinderen zijn helemaal bij met verslagen maken en leren voor proefwerken. Ik ben bij met was en strijk, de keuken is opgeruimd, de vloer is schoon. De rekeningen betaald... En dat alles door 1 uurtje extra per dag met z'n allen er tegenaan.

En ja... dan is er ineens weer zin en moed voor andere dingen, de benen lijken niet meer op de tropisch regenwoud, ik ben naar de schoonheidsspecialiste geweest en naar de kapper (ik ben ineens donkerbruin met woest rode plukken!) en het blijkt dat een dag in de herst nog steeds 24 uur duurt! Hij is alleen wat donkerder. Ik heb een zalig boek bij de bieb gehaald en ik ben weer gelukkig met mezelf.

Moet nog even 2 dingen leren: afvallen en kortere blogjes schrijven... maar he... niemand is perfect :-)

Fijn weekend!!!! Enne... vergeet de klok niet GRIJNS.....

donderdag 7 oktober 2010

Antonie Kamerling is dood.....

Ik vind het zo raar, hij is gewoon zomaar dood... Zelfmoord! Wat moet hij zich vreselijk alleen in zichzelf hebben gevoeld. Geen uitweg zien, zelfs je vrouw en kinderen zijn geen redenen meer om te blijven leven. Wat een verschrikking!

Hij was maar een paar uur ouder dan ik, zijn moeder en mijn moeder lagen tegelijkertijd in het kraambed... mijn moeder heeft haar dochter nog....

Ik probeer me voor te stellen hoe Isa en Merlijn en Vlinder zich moeten voelen, ze zijn sterk zeggen ze op tv, dat zal best. Nu nog wel... we weten allemaal dat de klap straks pas komt, wat moeten ze zich vreselijk voelen. Ga je je dan afvragen of jezelf zo weinig waard bent dat je vader het niet de moeite waard vond om voor jou te blijven leven... Hoe beleef je je trouwdag, de geboorte van je 1e kind... Ik weet het niet.

Ik heb geen antwoorden, alleen maar vragen......        

Geen blogje over afvallen, dat is zoiets triviaals... dat doet er nu niet toe... dit was een blogje over hoe ik me voel, hoe ik dingen beleef...

Lieve Antonie... ik kende je niet maar ben diep geraakt door je overlijden. Zo'n mooie man van de buitenkant die aan de binnenkant zo ongelukkig moet zijn geweest....

maandag 4 oktober 2010

daar ben ik weer!

Ik denk dat we wel vast kunnen stellen dat ik er niet zo goed in ben om regelmatig een blogje te plaatsen..... net zoals ik niet goed ben in afvallen..... of in een heel georganiseerd huishouden hebben......

Waar ben ik wel goed in?
- In stapeltjes maken van alle papiertroep die hier in huis ronddwarreld...
- Stiekum een hap hagelslag nemen uit het pak... waarom ik het stiekum doe? Geen idee!
- Ik ben er ook heel goed in om steevast een kwartier te laat te komen op afspraken met familie en vrienden... bij de tandarts/dokter/ziekenhuis enz. ben ik altijd braaf op tijd maar bij familie... het is zelfs zo erg dat mijn hele familie altijd een te vroege tijd aan mij doorgeeft... hebben ze tenminste nog kans dat ik enigszins op tijd kom :-)
- Ik ben ook een ster in opmaken in de auto, ik ga dus altijd te laat weg maar het is verbazend hoeveel je kunt doen als de stoplichten op rood staan! Ik heb gewoon een hekel aan groene lichten want dan kan ik geen mascara opdoen ;D
- Ik durf ook eigenlijk altijd wel mijn mening te geven, ik blijf altijd netjes maar moet wel altijd even kwijt hoe ik ergens over denk, voor anderen kan dat volgens mij best wel eens irritant zijn.... Op mijn rapport van de basisschool stond het al "claudia is niet bang haar mening te geven, zelfs niet tegen het hoofd van de school". Dit tot grote schaamte van mijn ouders :)

Nu ik dit allemaal teruglees kan ik dat nauwelijks positieve dingen noemen.... toch even wat positieve dingen bedenken....

- Ik ben er als je me nodig hebt... heb je een auto nodig dan mag je de mijne nemen, heb je een bed nodig dan mag je komen logeren..
- Ik ben trouw in vriendschappen, de meeste vriendinnen heb ik al jaren en jaren en jaren...
- Ik ben eerlijk (of je nou wilt of niet HAHAHA)
- Ik ben meestal vrolijk

Ik heb me trouwens af zitten vragen... hebben dikkere mensen ook vaker een wat rommelig huis, en dan heb ik het vooral over verborgen rommel?  Kom morgen bij mij op de koffie en je treft een best opgeruimde woonkamer aan (geen toonzaal maar zeker geen rommeltje) maar lades en kastjes kunnen behoorlijk rommelig zijn.... en zoals ik al hierboven schreef: ik ben en ster in het maken van stapeltjes - stapeltje post, stapeltje tijdschriften, stapeltje opbergen... ik ben eigenlijk een stapeltjesmens HAHAHA

Ik ga stoppen en hopen dat ik hier weer wat vaker schrijf, ik heb jullie gemist... helaas heb ik het de afgelopen weken zo druk gehad dat het er niet van kwam, maar ik ben terug....