vallende hartjes

vrijdag 29 oktober 2010

Verwaarlozing

Het staat al in de titel van dit blogje... Ik verwaarloos jullie en ik verwaarloos(de) mezelf.

Druk... Drukker...Drukst.... Tijd... of liever het gebrek er aan!

Wat is dat toch, in de zomer vlieg ik met gemak door het leven en de dagen duren lang, heel lang en overal is tijd voor. En nu... de dagen zijn steeds korter, ik strompel 's morgens uit bed, rap de douche in en uit, ontbijten en hup naar het werk. Daar kom ik nog meestal zonder enige kleur op mijn toet dus ga ik eerst smeren (niet in de baas zijn tijd hoor.... ik ben eigenlijk altijd minimaal 10 minuten te vroeg!). Dan glimlach ik de hele dag en hoor horrorverhalen aan over verwaarloosde kinderen, kinderen aan de drugs en/of zwanger en adhd-problemen. Ik zorg dat iedereen bij de juiste persoon terecht komt en om 5 uur race ik door de Appie (zo blij dat die winkel bijna naast ons kantoorpand zit!). Ik bedenk me dan pas wat ik ga eten (ik zweer bij de kies en kook maaltijden - die staan dan ook zeker 1x p.w. op het menu) en race (alhoewel door het drukke verkeer een langzame race...) naar huis. Ik plof neer met thee of bij een hele erge dag met wijn en ga koken en daarna stort ik in... Ik hang, ik kijk (teveel) tv en ik lees/blader door een tijdschrift. Val soms ineens in slaap om daarna weer wakker te blijven tot half 1 's nachts en nog even in bed te lezen en dus weer te laat in slaap te vallen. De wallen worden groter en de benen hariger, de buik wordt dikker en de kipfilets onder de armen flubberen gezellig heen en weer.... Bah... ik wil dit niet meer dacht ik vorige week, ik wil een normaal leven, beetje structuur en eeen beetje verzorging. Genoeg met het lamlendige gedrag, BASTA!

Dus vertelde ik mijn prins op het witte paard en mijn modelkinderen dat er voortaan tussen half 8 en half 9 's avonds huiswerk gemaakt werd of een kamer werd opgeruimd. De Prins is verantwoordelijk voor het schoonhouden van de keuken en de vloer beneden en ik voor de strijk... En het werkt!! De kinderen zijn helemaal bij met verslagen maken en leren voor proefwerken. Ik ben bij met was en strijk, de keuken is opgeruimd, de vloer is schoon. De rekeningen betaald... En dat alles door 1 uurtje extra per dag met z'n allen er tegenaan.

En ja... dan is er ineens weer zin en moed voor andere dingen, de benen lijken niet meer op de tropisch regenwoud, ik ben naar de schoonheidsspecialiste geweest en naar de kapper (ik ben ineens donkerbruin met woest rode plukken!) en het blijkt dat een dag in de herst nog steeds 24 uur duurt! Hij is alleen wat donkerder. Ik heb een zalig boek bij de bieb gehaald en ik ben weer gelukkig met mezelf.

Moet nog even 2 dingen leren: afvallen en kortere blogjes schrijven... maar he... niemand is perfect :-)

Fijn weekend!!!! Enne... vergeet de klok niet GRIJNS.....

7 opmerkingen:

 1. O meid, ik heb vanochtend ook zo'n openbaring gehad!!! Dus trek ik al mijn moed en energie uit de kast om er weer wat aan te doen. Dat lijnen is funest...na 6 maanden "lijnen" zitten er 10 kilo extra aan!!!! Om je suf te schrikken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. pff ik zat ook in een dip. zal wel bij het jaargetijde horen en het feit dat ik geen werk heb werkt ook niet mee. maar sinds vorige week gaat het weer beter..komt allemal wel weer goed. bedankt voor de tip van het uur....
  gr hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ten eerste: wij willen beeldmateriaal van dat donkere bruin met woeste rode plukken
  ten tweede: als je ZO lang wegblijft KUN je gewoon geen korte berichtjes schrijven
  en ten derde: *zucht*....ze komen er ECHT aan.....denk dat ik maar meteen op nr 3 wacht, maar DAN, komen ze er ECHT aan....(als ik je adres boven water kan toveren...hoezo chaos???)

  Fijn weekend!
  Lynda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ken het , heb gisteren de hele dag achter de laptop gehangen en s'nachts om half een nog dieeten aangeklikt omdat ik me niet alleen hangerig voelde maar ook blubberig. Ben gewoon verslaafd aan zoetigheid en dat moet weer afgelopen zijn want m'n energiepeil zakt daardoor heel erg en meer hangdagen zoals gisteren moeten we eigenlijk niet hebben hoor.
  Ben vandaag begonnen met minder zoet te eten en heb vanochtend op een verjaardag het 1e gebakje afgeslagen , vanmiddag nog een verjaardag en dan hoop ik de 2e ook te kunnen weigeren met goed fatsoen.....
  nou sterkte met alles, groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kortere berichtjes hoeft niet, maar ik ben blij dat je weer boven je oerwoud uit bent...Nu kunnen we je weer zien, met woeste plukken???
  Groetjes, en ga zo door.
  Margot

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ben al een tijdje aan het lijnen ,twas dan ook hard nodig ,ik sta nooit op de weegschaal want waarom ? wat maken die (rot)cijfertjes uit?
  Tgaat erom dat je je goed voelt ............
  Totdat ik in het ziekenhuis kwam voor heeeel wat anders en op de weegschaal MOEST !
  Kreeg zowat een rolberoerte ......op de weegschaal??? daar kom ik niet voor !
  Nee maar ik moest er toch op
  Toen schrok ik zo erg (alhoewel ik het ook wel vermoedde maar dan heb je toch de bevestiging he ?)dat mn bloeddruk ook gelijk huizen hoog was van de schrik
  En NU is het klaar dacht ik
  Je bent net een varken ,t ziet er niet uit ,dus hup de keukenweegschaal er weer bij gepakt en al mn eten wegen ,t is nu genoeg geweest !
  En ik ga me pas weer wegen als de broeken van mn kont zakken ,eerder niet want voor een paar kg ga ik me niet staan ergeren op die weegschaal
  De broeken beginnen al ietsje te zakken ,maar als ik die maag zie ........pffffff eer dat dat weg is ?
  We houden gewoon de moed erin ,tgaat me (tot nu toe) aardig af
  Gewoon niet te streng lijnen dan hou je het het langste vol ,je hebt toch levenslang ........
  Succes hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ Iedereen: zo zie je maar he dat we allemaal van die dipjes hebben. We moeten er gewoon voor elkaar zijn. Inderdaad gewoon weer eens een gebakje afslaan (echt de wereld vergaat niet en je voelt je daarna een stuk beter... denk ik...).

  6 maanden lijnen en 10 kilo zwaarder... is niet echt de bedoeling he.. komt gewoon omdat zodra je iets verbied het echt onweerstaanbaar wordt! Als we nou eens gewoon alles zouden kunnen eten maar dan in hele kleine porties... Dus wel gewoon chocola (mijn grote verslaving) maar dan maar 1 stukje... zucht... had ik maar zo'n zelfbeheersing he, zou het leven een stuk makkelijker maken.

  Moet even nadenken over een foto... Ik heb altijd zo'n plofkop (oneerbiedig maar heb gewoon zelfkennis) op een foto. Zal eens kijken of ik een redelijke foto kan laten maken.

  Geniet dit weekend, en niet te veel zoet eten :-)

  BeantwoordenVerwijderen