vallende hartjes

vrijdag 31 december 2010

dag.....

Dag meisjes,

Het einde van het jaar 2010: 

Een jaar vol emoties, de ziekte van mijn schoonvader, het vele of neer rijden naar het ziekenhuis in Amsterdam of naar hun huis in Den Haag. Zijn uiteindelijke overlijden... nog maar 64 jaar, soms is het leven zo oneerlijk!

Ons net nieuwe huis met nog zoveel klusjes... 

Oudste werd 16 en ging naar het MBO (en is inmiddels al gewisseld van opleiding...)

Jongste werd 14 en ging van haar 2-talige opleiding af naar een "gewone" vwo klas.

We hebben de tuin aan laten leggen en zijn daar zó blij mee...

Ik ben begonnen met een dieet (al komt daar deze week maar weinig van) en ben voorzichtig begonnen met dit blogje.

En nu... op naar 2011!

Goede voornemens... ja toch wel een paar:



Nog meer afvallen (in ieder geval nog 7 kilo maar meer mag :-)

Eindelijk eens de werkkamer tot een oase van rust maken ipv een verzameling van dingen die nog gedaan moeten worden...

Veel lezen op mijn e-reader!

Misschien ander werk zoeken, ik kijk voorzichtig rond...

Vaker iets met manlief en met vriendinnen doen.

Een goede schoonmaakster zoeken.

Eindelijk eens alle foto's op mijn computer goed sorteren en overzetten naar een externe harde schijf (hoe moeilijk kan het zijn.... maar ik doe het maar steeds niet!)

Mijn wensenlijstje:

Een nieuw bank kopen (oude is nog heel mooi en prima -een poltrona frau- maar het is tijd voor iets anders)

Een gashaard + mooie schouw. Lijkt me heerlijk om een haard te hebben die je zomaar aan kunt klikken...

2 nieuwe fauteuils voor in de aanbouw om een heerlijk leeshoekje te creeëren.


Nou een redelijk overzichtelijk lijstje toch?

Hebben jullie nog goede voornemens?

Ik wens jullie een jaar vol liefde, gezondheid, tevredenheid (dat vooral!) en gezelligheid toe, heel veel liefs van mij,

Claudia.

vrijdag 24 december 2010

Hoe de wereld steeds een beetje mooier wordt....

Liefjes,

Wat een drukke dagen allemaal, moest nog werken deze week (weliswaar maar 2 dagen maar die waren zo druk dat het er wel in hakte!) én moest zoals gewoonlijk nog 1 miljoen dingen doen... Elk jaar neem ik me voor: volgend jaar doe ik het anders... haal ik veel eerder alle kadootjes en doe ik eerder mijn boodschappen... zorg ik dat mijn vriezer leeg is en gooi ik die vol zodat ik niet tesamen met 9 miljoen anderen naar de Appie hoef... ach... ik zou toch beter moeten weten.... ook dit jaar was ik laat maar gelukkig niet zo laat dat ik vandaag nog de winkels in moet, Halleluja! DAT gelukkig niet, vandaag besteed ik aan strijken, stoffen, zuigen en puin ruimen...


klinkt als de ideale kerst!

Terwijl ik dat allemaal aan het doen ben luister ik naar 3FM, en mensen je zou toch van minder trots worden hè... wat een akties zijn er weer en wat wordt er veel geld opgehaald, super fantastisch!

Terwijl 3FM opstaat check ik zoals altijd even mijn blogjes, natuurlijk scroll ik als 1e naar het blogje van Djuna, wat doet ze het goed! Ze gaat het gewoon helemaal redden en ik ben zo blij.... ik ken haar niet maar leef zo met haar mee en terwijl zij bezig is met het grote herstellen worden haar blogjes op dit moment bijgehouden door de Nachtwacht, super!

En dan was daar deze week ook nog Het Wegen, ik had niet veel hoop want wat is het moeilijk op dit moment maar..... er was weer 8 ons vanaf! Nu 6 kilo in totaal.... hoe gelukkig kan een mens zijn!

Ik heb mezelf een dieetvrij weekje beloofd, ik mag wijn drinken, brood eten en alle lekkere dingen die we met kerst gaan eten. 1 week geen dieet, ongetwijfeld kom ik aan maar dat maakt me niet uit. 2 januari begin ik weer en dan gaan we voor de volgende 6 kilo, dit keer gaat het echt lukken!

Jullie allemaal hele fijne dagen, geniet ervan en geef de mensen om je heen een extra knuffel, ze zijn het waard! Liefs Claudia.

woensdag 15 december 2010

Breaking news: ik ben de 5 kilo gepasseerd!!

5 kilo!! Er is dus 5 kilo vanaf.... Jeetje mina zeg, dat is me nog nooit gelukt! Ik ben zo iemand die op dieet gaat, het een paar dagen volhoudt en dan denkt: mwaaa, het is wel weer goed zo...


dat wil ik dus niet! ze zijn er af en ze moeten er af blijven!

Deze keer dus niet....
Deze keer ben ik doorgegaan...
Oooh ik zou graag willen stoppen maaaarrrrr...

IK DOE HET NIET, IK GA NOG EVEN DOOR.....

Wat zeg ik... nog even.....

ik. ga. nog. een. hele. tijd. door.

Zo... en nu ga ik een kop soep nemen en straks naar zumba! En daarna lekker eten, dit keer een soort hachee (maar dan zonder de rode rool en zonder de aardapppelen HAHAHAHA).

5 kilo! Volgens mij ben ik blij :-)

Liefs van mij, claudia.

vrijdag 10 december 2010

Nu even niet over mij, maar wel lezen... belangrijk!

Liefjes, op Picasa las ik over een meisje/jonge vrouw die wacht op nieuwe longen. Ze schrijft een blog en niet een kommer en kwel verhaal! Ze schrijft zo leuk, komisch, heerlijk mens lijkt ze me.

Maar goed, ze wacht dus op longen en nu is er een aktie dat er geld wordt gedoneerd aan een goed doel (cystic  fybrose, schrijf ik dat goed?) Ze heeft een aantal sponsoren gevonden die voor elke volger 1,50 doneren. Dat kan natuurlijk aardig oplopen!

Dus ga naar haar blog, wordt volger en schrijf er zelf ook een stukje over op je blog. Moet je eens kijken hoe snel haar volgers de hoogte in schieten!

Oke... ga haar maar volgen, ik was nr. 425 en jullie???
    

En nu maar hopen op een nieuwe set longen, voor haar.

Kijken dus: http://almijnlongen.blogspot.com/

Heel veel liefs van mij, Claudia.

donderdag 9 december 2010

En we gaan door....

Gisteren weer gaan wegen. Had eigenlijk dinsdag gemoeten maar ben al sinds zondag gammel. Misselijk, duizelig, maag/buikpijn, koud en warm (en soms tegelijk!) dus even een dagje uitgesteld. Mijn prins was gisteren zo lief om me er even naar toe te rijden want autorijden terwijl je duizelig bent... neuh... dacht het niet.                                        


Er was deze week 8 ons van af! Maar wat veel belangrijker is, mijn vetpercentage was deze week met 2 hele punten naar beneden gegaan en dat is goed nieuws! Goed voor mijn lijf en dus voor mijn gezondheid...


Het gaat steeds makkelijker, ik ben langszamerhand gewend aan het bordje "brintapap" in de ochtend. Tuurlijk is het veel en veel lekkerder als je dat met melk maakt en er dan een dikke klont roomboter op doet met een laagje suiker maar ach... met water en wat kaneel en candarelsuiker is het ook best te eten hoor.


Er is nu ruim 4 kilo af en ik merk het echt al aan mijn kleding! Ook aan mijn nieuwe winterjas, die zat redelijk strak en nu echt  niet meer... wat 4 kilo al niet kan doen.

Ik heb de afgelopen tijd ook weer een aantal keer op de wii fit gestaan, het is zo leuk om te doen! Hij weegt je en je kunt zelf beslissen welke oefeningen je wilt doen. Mijn favoriet is steppen en  hoelahoepen :-)
Mijn leeftijd was deze week 41, 3 jaar jonger dan dat ik werkelijk ben, met zo'n apparaat heb ik een goede band!
De komende tijd wil ik ook af en toe gewone berichtjes gaan posten, dus niet alleen maar over het gewicht, mijn leven gaat tenslotte ook gewoon door tijdens het afvallen... Nu wil ik graag een ander lettertype dan de lettertypes die mogelijk zijn in blogspot, weet iemand hoe ik een andere kan toevoegen?

Fijne dag, doe voorzichtig met de gladheid!

Liefs Claudia

                                                                     

donderdag 2 december 2010

hmmmm... niet zo blij dit keer...

Tja... wat krijg je als je 2x een wijntje neemt, 1 haring weghapt, een maaltijdsalade MET brood neemt, paar toostjes (bij de wijn) met kaas...

                                            JE KOMT AAN! 

In plaats van af te vallen was ik zo stom om al bovenstaande dingen te doen... en dus 4 ons aan te komen... Ik weet het, het is MAAR 4 ons, maar als ik 4 ons was afgevallen was ik blij geweest en nu dus niet.

WAAROM? Geen idee... Was het minder gezellig geweest als ik het brood had laten staan, of als ik in plaats van wijn gewoon een glas light frisdrank had genomen. Natuurlijk niet! Ik was gewoon weer even zwak...

Deze week beter, hoop ik dan. Niet echt een makkelijke week met alle kruidnootjes, chocoladeletters (IK BEN ZO DOL OP CHOCOLA!!!!) gevuld speculaas enz. enz.

Ga het toch proberen.... vind jullie berichtjes zo lief, dat geeft echt steun, bedankt!