vallende hartjes

dinsdag 25 januari 2011

EEN TRAPLOPER KIEZEN... oftewel eens een ander onderwerp dan afvallen...

Wij wonen nu ruim 1 jaar in ons nieuwe huis en er zijn een aantal dingen nog niet helemaal klaar in huis... Nog niet helemaal klaar is een understatement voor de trap, daar is nl. nog helemaal niks, nada, noppes aangedaan!

De trap is kaal en niet leuk versleten kaal, zo'n trap waar je nostalgische gevoelens van krijgt, nee dit is gewoon een lelijke kale trap. Daar moet dus wat aan gebeuren, dat is duidelijk :-)

Hieronder wat ideetjes, ik zou graag een witte trap willen met een traploper, en roedes (maar geen koperen, daar houd ik niet van...)
Kijk... zoiets zoek ik.

Bovenstaande trap vind ik best mooi, een witte trap met een zwarte loper. Maar... zou je niet teveel zien op zwart? Ik heb enorm veel spijt van mijn matte zwarte keukentegels, alles zie je op!


Dit kan natuurlijk ook..
 Misschien is zoiets beter. Alleen misschien een probleempje met de kleur van de muur, die is nu aan de onderkant taupekleurig en aan de bovenkant (boven de traprail) wit. Weet niet of deze kleur loper mooi zou kleuren bij taupe... ik vermoed van niet...



Dit vind ik ook supermooi!


Dit gestreepte is ook echt zo mooi! Maar... misschien te licht. Wij dragen eigenlijk altijd gewoon schoenen in huis. Op een gegeven moment schoppen we ze wel uit hoor maar als we binnenkomen dan hebben we ze aan. Ben bang dat dit snel viezig er uit gaat zien.... Iemand ervaring?

Dit vind ik wel het plaatje van een ideale hal!
Dit plaatje kwam ik tegen op het internet. Het lijkt niet echt op mijn hal, die is kleiner (helaas!) maar dit is wel het sfeertje wat ik wil hebben. Ik kan niet goed zien welke kleur loper hier op zit, beetje bruin/beetje grijs... kunnen jullie het zien?

Oke, we kunnen wel stellen dat ik er nog niet echt uit ben HAHAHA.... Mijn prins wil ook nog graag de trapspijlen vervangen voor een paar mooiere én we moeten natuurlijk ook nog roedes uitzoeken!

Als jullie tips hebben voor bedrijven in de omgeving zuid-holland dan hoor ik het graag. Ook tips over wat voor tapijt het beste is en waar we echt even op moeten letten,  U begrijpt het al.... ik hoor graag van U :-)

Groetjes Claudia enne.... morgen weer wegen.... Ik laat het U weten (of niet, als ik vreselijk teleurgesteld ben :-)

6 opmerkingen:

  1. tja ook eens wens van mij. heb ooit oude roedes gehad maar die gingen steeds los. jammer dat ik ze heb weggedaan. ik vind zelf als je een taupekleur op de muur heb een witte trap met een taupe loper het mooist en dan zoiets als de onderste foto..zwijmel...ik heb wel ooit mijn trapspijlen vervangen door zulke als op de foto. daar ben ik wel heel blij mee. succes..met de trap en het wegen
    liefs hannie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik zou gewoon wit met zwart of grijs doen maar zwart voor een trap kan best

    BeantwoordenVerwijderen
  3. oke. een EERLIJK antwoord; oude buren van ons hebben een prachtig jaren 30 huis gerenoveerd (geloof me, hij is aannemer, hij kan dat) een plaatje van een trappenhuis met zwart tapijt tegen roomwit houtwerk.
    En toen ik stond te oh en ahen, zei ze me eerlijk; het is echt prachtig, maar het is een drama. Want je kiest voor dat zwart omdat je t zo mooi vind, en dus ben je een type wat niet houd van zwart met allemaal draadjes/ pluisjes/etc. het schijnt in de praktijk echt niet fijn te zijn.

    en om eerlijk te zijn; dit was het tweede koppel dat dat vertelde. dus net als je keukenvloer; prachtig om te zien! (maar je moet er voor zwoegen..)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Haha, grappig om te zien dat jij ook met hetzelfde probleem zit.
    Toevallig heb ik doe foto's ook op internet gezien en op mijn pc opgeslagen als voorbeeld.
    Mijn trap lijkt op die bovenste trap. Die sisal traploper is ook mooi met die afgezette leren bies en loper. Ik zit alleen met het schoonmaken, dan is die eerste makkelijke schoon te maken/zuigen, maar het stof gaat wel weer naast de loper zitten. Tja moeilijk, moeilijk, moeilijk oftewel een luxe probleem haha!

    Groetjes,
    Pien

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Claudia,

    Via Lynda kwam ik hier terecht.
    Ik heb een zwarte (nou ja..bijna zwarte loper) op de trap.
    En daar heb ik nu al spijt van..laat staan als je echt..echt zwart hebt!!
    Je ziet er echt alles op!
    Mijn trap is niet zo mooi als bovenstaande trappen en een beetje onvoordelig met twee draaien erin.
    Dus een loper laten maken werd toen al een erg duur grapje.
    Ik heb toen een stuk vloerbedekking gekocht bij een man die op de markt stond hier(heeft ook een zaak in Zwartsluis)
    Ik heb van stevig papier mallen gemaakt in de vorm van..toen alles overgenomen op de achterkant van de vloerbedekking, uitgesneden.
    Genummerd en toen het hele zwikkie terug gebracht zodat hij de zijkanten kon festoneren.
    Toen de hele handel op de trap geplakt en de roedes er tegenaan.
    het staat heel mooi....maar dat zwart.
    Ik zou daar maar eens héél goed over na denken als ik jou was.

    succes...groetjes Carla.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. nou ik hoef je niet te tippen ,want ik heb je mijn tip al gegeven ,qua winkel
    zoals je weet heb ik ook een zwarte loper op een witte trap ,ja oke ,je ziet er van alles op ,je hebt er veel werk aan (maar je ziet er geen vuil op !!!)maar ik zou het zo weer doen
    Ik vindt het heel mooi ,t is een pronkstukje in de hal
    Trouwens ........ik zoek altijd dingen uit die erg bewerkelijk zijn (Boretti fornuis ,ik noem maar wat ,ook een takke-werk om schoon te maken ,maar ik klaag niet ,ik vindt m zoooo mooi !
    Nou succes (oja ik heb gewoon mat zilveren roedes )
    Gr Amy

    BeantwoordenVerwijderen