vallende hartjes

zaterdag 6 november 2010

ander dieet? Powerslim of .....?

Meisjes,

We zijn weer een weekje verder en ik hoef jullie niet te vertellen dat het op dit moment eigenlijk waardeloos met mijn dieet gaat, ik heb echt het doorzettingsvermogen van een dood pantoffeldiertje!

Mijn probleem is eigenlijk dat ik alles, maar dan ook echt bijna alles, lekker vind... ik ben net een menselijke afvalbak, ga op mijn tenen staan en mijn mond gaat open.

Ik probeer het steeds wel maar als er staat dat ik 2 boterhammen mag dan neem ik er later op de dag nog eentje en 100 gram aardappels wordt minstens 150 gram. En als er staat dat ik op vrijdag en zaterdag 1 wijntje mag dan neem ik er elke dag eentje....

Nu hoorde ik over het dieet powerslim, je mag (in het begin) alleen hun producten, 6 producten per dag en dat zijn dan verschillende dingen maar verder niets. Verder is het niet echt goedkoop en daar zit het hem nou juist in..... misschien moet ik dat doen. Als het best veel geld kost dan wil ik het niet verknallen, dat is zonde toch.... En als ik niks anders mag dan kan ik ook niet smokkelen.... toch?

Ik ga maandagochtend naar een info ochtend, even horen of ik het allemaal goed begrepen heb.

Maar mijn vraag dus: hebben jullie ervaring met een anders dan anders dieet? Hoe beviel het, was het goed vol te houden en het belangrijkste van alles.... ben je dat gewicht nog steeds kwijt?

Ik hoor het graag van jullie, liefs van mij (terwijl ik met een heerlijk rood wijntje zit en er een broodje in de oven zit!) Ik hou jullie op de hoogte.....

5 opmerkingen:

 1. tlc dieet doe ik momenteel is erg goed vol te houden en je valt er goed bij af

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Claudia,

  Ik reageer normaal niet op je blogjes maar wilde nu toch even reageren; ik ben een goede bekende van het Powerslim-concept. Je moet in het begin inderdaad alleen hun producten eten, en gedurende de vijf fases van het plan worden dit steeds minder totdat je weer "normaal" eet (maar wel met een gezonde leefstijl en dito eetpatroon, dus "emmeren" mag niet meer!). Je valt er giga van af, maar dat is bekend met dit dieet, mits je alles goed doet en alleen, maar dan ook alleen de eiwitproducten eet. Als je koolhydraten toch er bij gaat eten (dus toch een handje pepernoten, een taaitaaitje of een stukje chocoladeletter...) dan stopt het proces van vetafbraak en denkt je lichaam weer "joepie! er is weer brandstof, opslaan!!!", en stopt ook het afvallen. Doe dit alleen als je super gedisciplineerd bent, als je 100% zeker er van bent dat dit is wat je wilt én eerlijk tegen jezelf kunt zeggen dat je dit gaat volhouden. Anders kost het je erg veel geld en erg veel moeite...wees dus ook zeker dat je het nu, vlak voor de feestdagen, wilt gaan beginnen. Het zou makkelijker zijn in januari en dan nu gewoon op je voeding letten en compenseren ("als ik vanavond een wijntje en wat nootjes wil eten, neem ik nu, bij het ontbijt, twee crackers in plaats van twee boterhammen en bij de lunch een salade met één boterham/twee crackers ipv drie boterhammen"). Succes met je besluit!

  Groetjes,
  Toos.

  ps. mocht je nog meer vragen hebben, schroom niet om te mailen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. tja, als je alleen 1 soort produkt mag eten, dan moet je inderdaad wel veel discipline hebben hoor claudia! ik zie dat nu bij dick en hij mag dan savonds nog "gewoon eten". er zijn zoveel dagen (verjaardagen, dagje efteling, shoppen) dat je een reden kunt geven voor jezelf om dan toch even iets anders te eten. mij lijkt t pittig.
  maar wie ben ik.
  hoe was de infoochtend?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Claudia,
  Ik ben zelf ook aan het afvallen en ik heb helaas geen tip voor een heel bijzonder dieet. In mijn ervaring werkt zoiets niet blijvend, althans niet bij mij ha ha.
  Ik zelf volg nu al een poosje Weight Watchers en ben daar nu zo'n 23 kg mee kwijtgeraakt. Vooral het laatste half jaar gaat het heel goed.
  Veel succes met lijnen en ik hoop dat je iets vind wat goed gaat én wat goed bij je past. Want dat is heel belangrijk, je moet het wel in je leven (en gezin) kunnen inpassen.
  groetjes Juul

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb in een revalidatieoord 6 weken Modifast gedaan, streng streng streng. Viel 8 kilo af, 4 ervan zitten er helaas weer op. Ga maandag maar weer eens naar een dietiste.....

  BeantwoordenVerwijderen